Selecteer provincie

Maria R K Basisschool 0527-203177: open & loting, activiteiten vrije middel internationaal onderwijs.

Details

Adres
Oosteinde 2
8316BL Marknesse
Flevoland
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld


Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Wat wij doen:
De Mariabasisschool is een gemeenschap van mensen, groot en klein. Iedereen komt de school binnen met zijn talenten. Ieder mens is uniek en mag zich binnen zijn of haar mogelijkheden zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Dit kan alleen wanneer er binnen de school als gemeenschap, een gevoel van veiligheid, geborgenheid, respect en zorg is voor elkaar. Dan is een optimale persoonsvorming mogelijk.
Binnen onze school is veel ruimte voor vieringen van o.a. christelijke feesten, die een vaste plaats hebben binnen de school. De kinderen maken kennis met bijbelverhalen en andere vertellingen en ze praten daarover. In die les proberen we kinderen te laten ontdekken hoe we de boodschap uit deze verhalen vandaag de dag kunnen gebruiken. Tijdens het gesprek bij aanmelding van een nieuwe leerling wordt aangegeven dat alle kinderen ook de catecheselessen volgen.
Wij vinden: Leren, kijken, luisteren, rekening houden met elkaar en samenwerken, erg belangrijk. Maar ook: Opkomen voor jezelf en kritisch keuzen durven maken.Daarvoor moet je op elkaar kunnen vertrouwen; gesprek in openheid is daarvoor een voorwaarde. Daarnaast willen we de kinderen verantwoording voor de wereld om hen heen bijbrengen. We willen de kinderen niet opzadelen met de last van de wereld. Kinderen en mensen binnen onze school willen we graag een positieve levensinstelling meegeven. Dat is voor ons, een goede basis voor
leren en ontwikkeling.Diensten:
Les, Tussenschoolse opvang

Soort onderwijs:
Openbare basisschool