Selecteer provincie

Brede school Leende open & loting, activiteiten vrije middel internationaal onderwijs.

De afgelopen jaren hoor je er steeds meer over en worden er ook steeds meer van opgericht: Brede scholen.

Wat is nou precies een Brede school? Het antwoord daarop is lastig te geven, omdat elke Brede School zijn eigen invulling geeft aan het concept Brede School.

In het algemeen kun je wel stellen dat een Brede School erop gericht is dat verschillende partijen samenwerken binnen 1 gebouw om zo de ontwikkelingskansen van alle kinderen te vergroten.

Hierbij gaat men ervanuit dat kinderen zich ook ontwikkelen buiten de schoollessen om. Denk dan bijvoorbeeld aan sport, maar ook voeding is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling.

Met name in de grote steden draagt het creëren van Brede Scholen bij aan het tegengaan van sociale ongelijkheid en achterstand. Alle kinderen krijgen door het opzetten van een Brede Buurtschool gelijke kansen.

Naast de reguliere activiteiten op school nemen alle leerlingen ook deel aan diverse brede school activiteiten. Denk dan aan sportlessen of muziekles, theater.

Brede Scholen ontvangen subsidie om deze vorm van onderwijs aan te kunnen bieden.

Naast de verrijking met buitenschoolse activiteiten is er ook een nauwe samenwerking met organisaties die toezien op de gezondheid en het welzijn van de leerlingen.

Denk dan bijvoorbeeld aan het consultatiebureau wat ook in het schoolgebouw gevestigd is.

Dit maakt de communicatielijnen korter en vergroot de kans aanzienlijk om handelingsgericht te kunnen werken en zo aan alle leerlingen passend onderwijs te kunnen bieden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het er op een Brede School in de praktijk aan toe gaat?

Maak dan gewoon eens een afspraak bij een Brede School bij jou in de buurt. Ze zullen je daar graag een rondleiding en antwoord op al je vragen geven.


Brede Scholen in de buurt van "Leende"

Bent of kent u een Brede School in Leende? Meld een bedrijf gratis aan